2019 laatste concertjaar van BZB

Volkel, 4 februari – De heren van BZB (Band Zonder Banaan) kondigen aan dat 2019 hun laatste concertjaar is. Zanger Fred van Dijk heeft te kennen gegeven dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin en zijn restaurant. Doorgaan met een andere zanger is geen optie voor BZB en daarom hebben ze besloten om de touragenda vanaf volgend jaar zo goed als leeg te houden.

In 2020 spelen ze vooralsnog alleen op hun ‘eigen’ festivals Alle Remmen Los Festival tijdens Hemelvaartsweekend en FestyLand in Volkel. “Maar als bijvoorbeeld Jan Smeets belt, dan maken we uiteraard graag een uitzondering!”, aldus bandmanager Rien Somers. In 2019 wordt er al rekening gehouden met de wensen van Fred en zal er iets meer lucht zijn in de agenda.

Onlangs heeft BZB het nieuwe album Domme Dingen Doen gepresenteerd waarmee de band terugkeert naar zijn roots: stevige folkrock met een hoog feestgehalte.
BZB zag in december 1992 het levenslicht. Wat een eenmalig optreden onder de naam Band Zonder Banaan zou worden op een schoolfeest, mondde uit in een feestband die tot op de dag van vandaag een begrip is op de Nederlandse podia.
Pinkpop, Parkpop, Lowlands, Paaspop en Zwarte Cross meldden zich en deze werden, net als bijna elk ander festival, met glans overwonnen. Vervolgens bestormden zij 80 tot 100 keer per jaar alle denkbare podia in Nederland. Om het 25-jarig jubileum te vieren organiseerden zij in 2018 het Alle Remmen Los Festival in Loosbroek. Inmiddels is besloten om hier een jaarlijks festival van te maken.