Sabbatical voor onze Paul!

Beste BZB fans, BZB sympathisanten en bekenden!

De neusaap (Nasalis larvatus) is de enige soort in het geslacht neusapen, uit de wouden van Borneo. Het meest opvallende kenmerk van de soort is de grote uitstekende neus van het mannetje, waaraan het dier zijn naam dankt. Het is de grootste Aziatische slankaap. Het volwassen mannetje heeft een grote, naar beneden hangende neus, vrouwtjes hebben een kleine stompneus en jonge dieren een wipneus.
Bekend fenomeen van de neusaap mannetjes is dat ze eenmaal in hun leven de hoogste boom (sabbat boom) van de oerwouden in Zuid-oost Azië beklimmen. Hier blijven ze een tijdlang op afstand van de groep om hun energie in goede banen te geleiden. Eenmaal terug in de groep worden ze vaak neusaap 2.0 genoemd. Diegenen die niet terug keren zijn vaak gestorven aan eenzaamheid of opgenomen in een andere groep, een enkele aap wordt aangerand of is kwijt.

Graag wil ik, Paul Rademaker (gitarist BZB), op deze manier bekend maken dat ik komend seizoen niet met BZB mee op tour ga. Ik heb in goed overleg de kans en ruimte gekregen om in een hoge boom te klimmen. Ik kan op deze manier het aankomende jaar meer tijd aan mijn gezin, familie en ons prachtige project op De Nistel besteden. Uiteraard ben ik er het komende Unplugged weekend nog bij, evenals bij het optreden in Zaal Thijssen te Vlierden. Daarnaast zal ik wellicht tijdens andere shows (voor of naast het podium) nog mijn neus laten zien.

Verder wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn Apus Replacus Gitarus voor te stellen. Het betreft een oude Indiaanse gitaar-goeroe die sinds 29 jaar bezit heeft genomen van het onschuldige lichaam van Leroy … Buiten zijn gitaar-specialiteiten is Leroy een vriend van de band. Hij heeft op de terugreis van afgelopen optreden tijdens Paaspop Den Hout zijn ontgroening zelfs zeer dapper doorstaan! Leroy zal op 27 april a.s. tijdens Marflex Oranjepop in Dirksland voor het eerst met BZB op het podium verschijnen.

Beste Leroy, ik wens je heel veel succes en plezier toe met de band, de optredens en de mensen die je gaat ontmoeten!

Tot snel allemaal!
Groet, Paul

Foto: Femke de Schepper (www.feesthoppers.nl)